ONKOLOGIJA

50 proc.
„Servier“ mokslinių tyrimų ir technologijų plėtros biudžeto investuoja į onkologiją.

Vėžys yra daugiau negu vienos iš keturių visų mirčių ir antra pasaulyje pagrindinė auganti mirties priežastis. Kadangi terapijos poreikis auga, „Servier“ pasirinko onkologiją kaip vieną iš savo prioritetų.

Grupė siekia tapti viena žinomiausių ir pažangiausių įveikiant sunkiai gydomą ar tam tikros rūšies, pavyzdžiui, virškinamojo trakto, kraujo, kepenų ir vaikų, vėžį, kurio gydymas ne toks išvystytas.

„Servier“ mokslinių onkologijos tyrimų ir technologijų plėtros programas sutelkė į dvi perspektyvias sritis – imunoterapiją ir apoptozę.

Apoptozė – tai natūrali užprogramuotos ląstelės mirtis, dėl kurios vėžio ląstelės ilgiau išlieka. „Servier“ terapija – tai tikslinių molekulių, kurios dėl apoptozės leistų mirti vėžinėms ląstelėms, kūrimas.

Imunoterapija stimuliuoja imuninę paciento sistemą, kad gerėtų natūralus gebėjimas naikinti vėžio ląsteles, pavyzdžiui, naudojant monokloninius ir dviejų rūšių antikūnus, kurie inicijuoja tikslinį atsaką į agresiją ir apsaugo organizmą. „Servier“ šios srities kompetencijos sustiprėjo, kai įsigijo Danijoje įsikūrusią bendrovę „Symphogen“, kurios specializacija – monokloniniai antikūnai.

IMUNINĖS UŽDEGIMO LIGOS

„Servier“ moksliniai neurologijos tyrimai tiria neurodegeneracines ligas: proteinopatijas, kurioms būdingos neįprastai didelės tam tikrų baltymų sankaupos, pvz., sergant Parkinsono arba retomis ligomis kaip amiotrofinė lateralinė sklerozė. „Servier“ kartu su partneriu „Neurochlore“ atlieka dvi pasaulines III etapo galimų vaistų autizmui gydyti studijas.

Imuninėms uždegimo ligoms būdingas neadekvatus imuninės sistemos atsakas, kuris nukreipiamas prieš paties paciento audinius. „Servier“ telkia mokslo ir plėtros pastangas trims autoimuninėms ligoms – sisteminei lupus erythematosus, sklerodermai ir Sjögreno sindromui – gydyti.

NEUROPSICHIATRINĖS LIGOS 

Naujų vaistų, skirtų neurodegeneracinėms ir neuropsichiatrinėms patologijoms gydyti, išradimas yra didžiulis iššūkis, nes šie sutrikimai ypatingai stipriai luošina pacientus ir turi tiesioginį poveikį jų šeimoms bei artimiesiems. 

Mes nusprendėme sutelkti savo mokslinius tyrimus į neurodegeneracines ligas, tokias kaip Alzheimerio ir Parkinsono liga, kurioms būdingas nenormalus tam tikrų baltymų kaupimasis. Mūsų klinikiniame portfelyje šiuo metu yra potencialių vaistų, skirtų funkciniam atsistatymui po insulto, Alzheimerio ligai ir autizmui. 

Mes turime daugybę partnerinių projektų, padedančių akademinėms institucijoms industrializuoti savo projektus ir dirbti su biotechnologijų įmonėmis, kad galėtumėme pasidalinti savo turima patirtimi. Tuo tikslu mes vykdome projektą su Neurochlore pacientams sergantiems autizmu. 

ŠIRDIES IR KRAUJAGYSLIŲ LIGOS

Penkta kardiologijos srityje pirmaujanti bendrovė.

Širdies ir kraujagyslių ligos pasaulyje yra pagrindinė mirtingumo priežastis. Daugiau nei 60 metų tirianti šias patologijas „Servier“ įgijo platų tarptautinį pripažinimą. Bendrovė jau daugelį metų kovoja su diabetu, sudėtinga šiuolaikine liga, kuria visame pasaulyje serga iki 422 milijonų žmonių.

Grupė daugiausia dėmesio skiria širdies ir kraujagyslių ligų visam gyvenimo ciklui valdyti (VGCV) savo sukurtais vaistais ir vis augančia inovacijų kompetencija, ypač vienkartinėmis vaistų kombinacijomis (VVK). Plačiai pripažįstamas „Servier“ supaprastintas ir efektyvus patologijų gydymas VVK.